"Minden egy szóval kezdődik..." - expresszív írás és mindfulness alapú önismereti csoport

The service having id "google_buzz" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
2021.10.22. - 17:30

"Minden egy szóval kezdődik..." - expresszív írás és mindfulness alapú önismereti csoport

Mint művészetterapeuta és írásrajongó, mindenkinek ajánlom a csoporot, de különösen akkor, ha:
- régóta szeretnél naplót írni, de sosem ültél neki
- valami gátol az írásban
- ha van egy személyes témád, amiről tudod, hogy jó lenne... de mégsem teszed
- ha csak kipróbálnál egy új módszert
Az expresszív írás módszere négy, különálló alkalmakra osztott gyakorlatból áll. Célja elsősorban egy-egy nehezebb életesemény (pl. szakítás, munkahely/karrier váltás, hirtelen (akár pozitív) változás, veszteség, stb.), elakadás feltárása érzelmi, majd pedig egyre tágabb, az életünk minden területére kiterjedő szempontok szerint. Az utolsó alkalom fókuszában a jelen, a lehetőségek és a jövő állnak.
Mind a négy alkalommal 20 percet fogunk írni.
Az expresszív írás módszeréről itt találtok egy részletes leírást: https://szilimhanna.wixsite.com/szilimhanna/post/írd-meg-írd-át-az-expresszív-írás-módszeréről
Az alapmódszert egy bevezető és záró alkalommal egészítettem ki. Ennek célja, hogy ne csak úgy "beleessünk" egy témába, hanem felkészülten és a saját határainkat tiszteletben tarva jussunk el és járjuk végig ezt az utat. A vezetett meditációs és érzelmi fókuszgyakorlatok szintén ezt támogatják.
Mire számíthattok a csoporton?
A csoport minden alkalma hasonló struktúra alapján épül fel: a megérkező beszélgetés után az én-, és érzelmi fókuszt és elfogadást támogató meditációs vagy mindfulness alapú gyakorlattal kezdünk. Ez minden alkalommal más lesz. Az fő szakasz egy (az utolsó alkalmat leszámítva) 15-20 perces írásgyakorlat, amit rövid szünet követ. Ezután nyitjuk ki a kört, és adunk teret a gyakorlattal kapcsolatos élmények megosztásának, visszajelzéseknek és reflexióknak. Végül, a kezdéshez hasonlóan, mindfulness alapú gyakorlattal zárunk.
Az utolsó alklmat követően a résztvevők megkapják majd mind az írásos, mind pedig a meditációs gyakorlatok hanganyagait.
FONTOS, hogy ez a 6 alkalmas workshop nem terápiás csoport. A megbeszélések során - a módszer sajátosságaihoz igazodva - elsősorban a gyakorlat során felmerült érzésekkel és élményekkel foglalkozunk, és nem azokkal a konkrét történetekkel, amikről az írások szólnak.
Az írásokat csak az osztja meg, aki feltétlenül szeretné.
Időpontok:
Október 22. 17:30 - "Ami most a leginkább foglalkoztat"
megérkezés, bevezető írásgyakorlatok
Október 29. 17:30 - Expresszív írás I.: feltárási szakasz
November 5. 17:30 - Expresszív írás II.: mélyítés
November 12. 17:30 - Expresszív írás III.: fókuszváltás
November 19. 17:30 - Expresszív írás IV.: jelen és jövő
November 26. 17:30 - Zárás
A záró alkalommal összegezzük a folyamatot, a tapasztalatokat, hogy honnan hová jutottunk a gyakorlatok segítségével. Ugyanezen alkalommal mindenki eldöntheti (ha addig még nem tette), mi lesz az írásai sorsa. A folyamatot mozgásos meditációval és beszélgetéssel zárjuk.
A csopot 6, egymásra épülő alkalomból áll, így az a jó, ha mindegyikre el tudsz jönni. Amennyiben valami miatt mégis ki kellene hagynod, az aktuális anyagokat részletes instrukciókkal elküldöm, hogy ne maradj le.
Jelentkezés (és kérdések): facebookon vagy a pszi.szilimhanna@gmail.com e-mail címen
Egy alkalom hossza: 2,5 óra
A csoport ára: 36.000 forint/6 alkalom, ami előre utalással fizetendő.
A csoport csak 3 fő részvétele fölött indul el - ha mégsem indulnánk, természetesen a teljes összeget visszakapod.
Helyszín: A Kör - 1056 Budapest, Papnövelde utca 1.