INTERFACE FELHÍVÁS

FELHÍVÁS

AKTIVISTÁK, KUTATÓK ÉS ELMÉLETI SZAKEMBEREK RÉSZÉRE

 

írások közzétételére

 

az INTERFACE - AJOURNAL FOR AND ABOUT SOCIAL MOVEMENTS

című folyóiratban

 

Az Interface egy olyan új folyóirat, amelyet a világ különböző országaiban dolgozó aktivisták, kutatók és elméleti szakemberek alapítottak válaszképpen a társadalmi mozgalmaknak az elmúlt néhány évben tapasztalt fejlődésére és fokozódó nyilvánosságára - és válaszképpen annak a hatalmas mennyiségű tudásnak a felhalmozódására, amely e folyamat során keletkezik. Ez a tudás - amely a társadalmi mozgalmak további fejlődésének elképesztően értékes forrását nyújtja - a világ minden pontján, nagyon sok kontextusban és nagyon sokféle módon születik. Az Interface célja, hogy lehetővé tegye, tanulhassunk egymás küzdelmeiből.

Az Interface célja olyan fórum teremtése, amely összehozza a különböző mozgalmakban és országokban tevékenykedő aktivistákat, a mozgalmakkal foglalkozó progresszív kutatókat és a világban mindenfelé dolgozó elméleti szakembereket annak érdekében, hogy olyan tudás megteremtéséhez járuljanak hozzá, ami átível mozgalmakon, témákon, kontinenseken, kultúrákon, elméleti és diszciplináris hagyományokon. Az Interface célja továbbá lehetővé tenni, hogy konkrét mozgalmi folyamatokból és tapasztalatokból tanulhassunk, és hogy ezt a tudást olyan formában jelenítse meg, amely hasznos más mozgalmaknak is. A szerkesztőség célja, hogy olyan anyagokat közöljön mind tartalmi, nyelvi és formai szempontból, amelyeket a mozgalmak sokféle módon használhatnak fel.

Jelenleg az Interface első számához várunk anyagokat mozgalmak résztvevőitől, és olyan kutatóktól és elméleti szakemberektől, akik a mozgalmak számára releváns elméletet fejlesztenek és kutatnak.

 A 2009. január 15-én megjelenő elsőszám tematikája a 'Mozgalmi tudás': mit tudunk? Hogyan teremtjük a tudást? Mit kezdünk vele? Mi a szerepe a tudásnak a mozgalmi küzdelmekben és milyen hatást tud elérni abban, hogy egy más és jobb világot teremtsünk? A folyóiratban szívesen látjuk mind a társadalmi mozgalmak minden szempontjára kiterjedő formális (kvalitatív és kvantitatív) kutatások eredményeit mind pedig a gyakorlatba ágyazott munkákat. Sokféle és különböző formájú munkát keresünk, mint például hagyományos tanulmányokat, áttekintő tanulmányokat, szerkesztett beszélgetéseket és interjúkat, akció-jegyzeteket, tanítási jegyzeteket, mozgalmak kulcs-dokumentumait és elemzéseket.

A kutatáson alapuló tanulmányokat egyrészt kutatók és elméleti szakemberek másrészt aktivisták fogják bírálni. Ezzel szemben, annak érdekében, hogy mindenki hallathassa a hangját földrajzi, társadalmiés politikai távolságoktól függetlenül, a nem hagyományos anyagok szerkesztési folyamatának célja, hogy segítse a szerzőket azoknak az utaknak a megtalálásában, amelyek segítségével kifejezhetik meglátásaikat és tudásukat.

 

Leadási határidő az elsőszámhoz: 2008. szeptember 1.

 

Aki tervezi tanulmány, cikk vagy bármely más anyag leadását, kérjük, lépjen kapcsolatba a régiójának megfelelő szerkesztővel.

 Szerkesztőségi elérhetőségek

Általános információ a folyóiratról

Ana Margarida Esteves: Ana_Margarida_Esteves@brown.edu

Cristina Flesher Fominaya: cristinaflesher@gmail.com

Laurence Cox: laurence.cox@nuim.ie.

 
Közép- és dél-amerikai mozgalmak

Spanyol nyelvű tanulmányok: Sara Motta (saracatherinem@googlemail.com)

Portugál nyelvű tanulmányok Ana Margarida Esteves (Ana_Margarida_Esteves@brown.edu)

 
Kelet-európai mozgalmak

 Angol vagy német nyelvűtanulmányok: Steffen Böhm (sgboehm@gmail.com)


Észak-amerikai mozgalmak

 Angol nyelvű tanulmányok: DougTarnopol (tarnopol@cox.net)

 

Dél-ázsiai mozgalmak

Angol nyelvű tanulmányok: Alf Nilsen (Alf.Nilsen@nottingham.ac.uk)

 

Délkelet-ázsiai és óceániaimozgalmak

Angol nyelvű tanulmányok: Elizabeth Humphrys (lizhumphrys@gmail.com)

Spanyol nyelvű tanulmányok: Cristina Flesher Fominaya (cristinaflesher@gmail.com)

Portugál nyelvű tanulmányok: Ana Margarida Esteves (Ana_Margarida_Esteves@brown.edu)

 

Nyugat-európai mozgalmak

Angol nyelvű tanulmányok: Laurence Cox (laurence.cox@nuim.ie) vagy Cristina Flesher Fominaya (cristinaflesher@gmail.com)

Francia vagy olasz nyelvűtanulmányok: Laurence Cox (laurence.cox@nuim.ie)

Német nyelvű tanulmányok: Steffen Böhm (sgboehm@gmail.com) vagy Laurence Cox (laurence.cox@nuim.ie)

Portugál nyelvű tanulmányok: Ana Margarida Esteves - (Ana_Margarida_Esteves@brown.edu)

Spanyol nyelvű tanulmányok: Cristina Flesher Fominaya (cristinaflesher@gmail.com)


Globális mozgalmak

Angol, francia, olasz vagy németnyelvű tanulmányok: Laurence Cox (laurence.cox@nuim.ie)

Angol és spanyol nyelvűtanulmányok: Cristina Flesher Fominaya (cristinaflesher@gmail.com)
 

Mozgalmak Afrikában, az arabvilágban, Kelet-Ázsiában, Közép-Ázsiában és más régiókban

Reményeink szerint ki fogjuk terjeszteni nyelvi és intellektuális kapacitásainkat ezekre a területekre is, de jelenleg nincsen elegendő szerkesztői szakértelmünk ahhoz, hogy bíráljuk az ezekről a területekről szóló tanulmányokat. Nagy örömmel fogadjuk a potenciális szerkesztők jelentkezését, akik szívesen segítenének abban, hogy összeállítsanak egy regionális al-csoportot, amely kutatókból, elméleti szakemberekből és aktivistákból áll és akik feladata, hogy az ezen területek valamelyikéről érkező tanulmányokat bírálják. Kérjük, hogy az érdeklődők csatlakozzanak google-csoportunkhoz vagy jelentkezzenek a következő e-mailen: laurence.cox@nuim.ie.

 
További információ afolyóiratról, valamint a szerzőknek szóló útmutató a következő honlapontalálható: http://www.interfacejournal.net/

--- Kérjük, terjeszd ezt a felhívást minél szélesebb körben! ---