Norvég pályázat rövid leírása

EGYEDÜL VAGY EGYÜTT ?

- ÖNSEGÍTŐ SZOCIOTERÁPIÁS CSOPORT AUTIZMUSBAN ÉRINTETTEKNEK

A Norvég Civil Alap által támogatott pályázat célja autista/aspergeres fiatalok és szüleik számára önsegítő csoport létrehozása.

Az egy éves folyamatban (2015. márciustól – 2016. márciusig), mind a két csoportban az első 15 alkalom művészetterápiás önismereti fázissal kezdődik, hogy a csoport tagjai megismerjék egymást és önmaguk működését, illetve megalapozzuk a későbbi önsegítő csoport alapértékeit.  A második 15 alkalmat maguk a csoport tagjai vezetik – a csoportvezetők hatékony támogatásával -, készülve a későbbi önsegítő csoportvezetésre. A végén az utolsó 5 alkalmat már az eredeti vezetők jelenléte nélkül viszi a csoport.

A fiatalok csoportját Magdu Anita és Kruss Sarolta művészetterapeuták vezetik. A kettős vezetést az indokolja, hogy az autizmus/asperger szindróma széles spektrumáról fogad a csoport tagokat, így a csoportban szükséges személyes támogatás biztosítható. A szülők csoportját Gargya Marietta művészetterapeuta vezeti. Mind a két csoportot szupervízió kíséri, amit Németh László vezet. A csoportok tapasztalatait két workshop keretében osztjuk meg az érdeklődő szakemberekkel, diákokkal, érintettekkel. A csoportok tapasztalatait publikáljuk és közzé tesszük a weblapunkon.