Művészetterápiás foglalkozások az Iparművészeti Múzeumban

Művészetterápiás foglalkozások az Iparművészeti Múzeumban

2015. november 4 - 2016. február 3.

A művészet, az alkotás és a múzeum eszközeivel olyan foglalkozáson vezetjük végig a gyermekeket és a fiatalokat, ahol korosztályukból adódó kérdéseikkel, problémáikkal, fejlődésükkel foglalkozunk. Felszínre kerülhetnek a társas kapcsolataik, családi kötődéseik, kérdések és konfliktusaik. Nem csupán a különböző történeti és művészettörténeti korokban barangolunk, hanem egy belső utazáson is keresztülmegyünk a résztvevő gyermekekkel és fiatalokkal.
Mivel tudunk vagy épp nem tudunk azonosulni, hol tudjuk magunkat elhelyezni a mai világban, a társadalomban és a kapcsolataikban? Az alkotói folyamat mindig az adott kor egy fontos jellemzőjére épül. Az alkotás megerősítő, önismeretet és kreativitást fejlesztő, önbizalom építő folyamatával a foglalkozás végére közelebb kerülhetnek saját válaszaihoz és társas kapcsolataikban is fejlődhetnek. Igény esetén speciális nevelési igényű gyermekeket is várunk.

A foglalkozások 2015. november 4-től, 2016. február 3-ig, 12 héten keresztül, szerdai napokon lesznek, Kis-Kéry Csilla, Pap Szilvia és Szatmári Éva művészetterapeuták vezetésével.

Részletes információk a következő e-mail címeken kérhetők: e-mail küldés, e-mail küldés, e-mail küldés