Felhívás önkénteseknek akik szeretnének autista fiatalokkal együttműködni Budapesten

Felhívás önkénteseknek

akik szeretnének autista fiatalokkal együttműködni Budapesten

A Magyar Művészet és Szocioterápiás Közösségi Egyesület önkéntes segítőket keres az Ökotárs Alapítvány NCTA támogatásával megvalósuló Egyedül vagy együtt? – önsegítő szocioterápiás csoport autizmusban érintetteknek pályázat keretében, önsegítő művészetterápiás csoportokban való támogatói munkára. A programban két csoport indult autizmussal élő fiatal felnőttek és hozzátartozóik számára Budapesten. Az önsegítő csoportok célja, hogy az érintett résztvevők számára teret biztosítson, ahol szabadon megfogalmazhatják érzéseiket, gondolataikat élethelyzetükkel kapcsolatban, új szempontokat kapjanak életvitelük autonóm irányításához és később egymást segítő közösségé tudjanak válni.

A csoportok most induló második szakaszában olyan önkéntes szakembereket illetve kortárs segítőket várunk, (gyógypedagógusok, pszichológusok, szociális munkások, illetve  felsőoktatási diákokat), akik vállalják autista fiatalokkal egy támogató kapcsolati háló kialakításában való aktív együttműködést (jó, ha az önkéntes rendelkezik előzetes tapasztalattal csoportmunkában vagy autizmusban érintett személyekkel való munkában). A csoportban való részvétellel lehetőség nyílik valódi képet kapni a teljes autizmus spektrumban érintettek és hozzátartozóik élethelyzetéről, problémáiról. Ezen felül kiváló lehetőség egyetemi hallgatóknak arra, hogy az elméleti tanulmányaikat, gyakorlatban kamatoztassák, egy igazán jól együttműködő csoport keretein belül. Az önkéntes munka heti 1x 3 órát illetve az alkalmak közötti felkészülést és szupervíziót jelent. A jelentkezőktől egy éves elköteleződést váruk, így egy egész csoport folyamatot megfigyelhet, részt vehet benne és segítheti a csoport tagjait ott ahol arra szükség van. A művészetterápiás eszközökkel való munka betekintést enged bizonyos lelki folyamatok, személyes problémák feltárásába, így értékes tapasztalatokkal bővítheti a jelentkező képét az autizmusban érintett fiatalokról.  A jelentkezőktől önéletrajzot és motivációs levelet várunk az alomalkotok@gmail.com címre, ahol további információkat is kaphatnak az önkéntes programról.

A jelentkezés határideje 2015. október 10.

Várunk szeretettel!

az ÁLOM Alkotók csoport