Felhívás önkénteseknek akik szeretnének autista fiatalok önsegítő csoportjával együttműködni Budapesten

Felhívás önkénteseknek

A Magyar Művészet és Szocioterápiás Közösségi Egyesület önkéntes segítőket keres a korábban létrejött Egyedül vagy együtt? – autizmusban érintettek fiatal felnőttek önsegítő csoportjához.

Az önsegítő csoportok célja, hogy az érintett résztvevők számára teret biztosítson, ahol szabadon megfogalmazhatják érzéseiket, gondolataikat élethelyzetükkel kapcsolatban, új szempontokat kapjanak életvitelük autonóm irányításához és hogy egymást segítő közösségé tudjanak válni.

A csoportok mostani szakaszában olyan önkéntes szakembereket illetve kortárs segítőket várunk, (gyógypedagógusok, pszichológusok, szociális munkások, illetve  felsőoktatási diákokat), akik vállalják autista fiatalokkal egy támogató kapcsolati háló kialakításában való aktív együttműködést (jó, ha az önkéntes rendelkezik előzetes tapasztalattal csoportmunkában vagy autizmusban érintett személyekkel való munkában). A csoportban való részvétellel lehetőség nyílik valódi képet kapni a teljes autizmus spektrumban érintettek élethelyzetéről, problémáiról. Ezen felül kiváló lehetőség egyetemi hallgatóknak arra, hogy az elméleti tanulmányaikat, gyakorlatban kamatoztassák, egy igazán jól együttműködő csoport keretein belül. Az önkéntes munka heti 1x 3 órát illetve az alkalmak közötti felkészülést és idönként szupervíziót jelent. A jelentkezőktől hosszabb távú elköteleződést váruk, így csoportfolyamatot tud megfigyelni, részt venni benne és segítheti a csoport tagjait ott ahol arra szükség van. A művészetterápiás eszközökkel való munka betekintést enged bizonyos lelki folyamatok, személyes problémák feltárásába, így értékes tapasztalatokkal bővítheti a jelentkező képét az autizmusban érintett fiatalokról.  A jelentkezőktől önéletrajzot és néhány soros (motivációs) levelet várunk az alomalkotok@gmail.com címre, ahol további információkat is kaphatnak az önkéntes programról.

A jelentkezés határideje 2016. november 20.

Várunk szeretettel!

az ÁLOM Alkotók csoport