Énrecept - önismeret ételekkel

2019.09.19. - 17:30

Énrecept - önismeret ételekkel


Az Énrecept művészetterápiás foglalkozás fókuszában az önismeret áll. Az ehető alapanyagok, az ételek és az étkezések ugyanis szinte mindig jelen vannak életünkben, ezek lényege azonban nem csak a jóllakottságban rejlik - emlékeink, vágyaink, félelmeink és hozzá fűződő más viszonyaink miatt személyiségünkkel, lelkünkkel is megannyi ponton kapcsolódnak.

Ezt felismerve indítjuk idén szeptemberben csoportfoglalkozásunkat. A terápia klasszikus módszereit keverjük ételekkel, ahol megfigyelünk, elemzünk, kérdezünk, alkotunk és olyan területeket járunk be, mint a konyhai alkotás öröme és kényszere, függőségeink, szokásaink vagy épp az érzékszervek tudatos használatának élménye. Célunk, hogy a csoport tagjai önismereti megközelítéssel, ismerős alapanyagokat forgatva, kóstolva, játékosan fedezzék fel életük eddig láthatatlannak vélt részleteit, összefüggéseit.

Azokat várjuk, akiket érdekel

• az önismeret fejlesztése - az étkezés és ételkészítés életünkben betöltött helyének, szerepének újraértelmezésén keresztül

• saját kreativitásuk kibontakoztatása, a kísérletezés, új élmények szerzése

• új, sok esetben rendhagyó konyhai ismeretek elsajátítása a csoport támogató erejére építve.


A csoport vezetője Hoffer Ilona szocio- és művészetterapeuta csoportvezető, aki több évtizede foglalkozik különböző célból működő csoportokkal (egyetemi oktatóként, valamint trénerként is), és akinek feladata a résztvevők támogatása céljaik elérésében, az együttgondolkodás, a változás elősegítése. Hozzá társul Geiger Bianka designteoretikus és menedzser, aki évek óta dolgozik az étel határterületeivel - legyen szó ehető művészetről, egy város ízének megtervezéséről és megalkotásáról vagy az étkezési szituációk újragondolásáról.

Az első Énrecept csoportfoglalkozásunk szeptember 19-én indul és összesen 12 alkalmas.

Dátumok: szeptember 19., szeptember 26., október 3., október 10., október 17., október 24., október 31., november 7., november 14., november 21., november 28., december 5.

Időpont minden héten csütörtökön 17:30 és 20:30 között.

Helyszín: Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület - MMSZKE (1055 Budapest Kossuth u. 17., az Astoriánál).

Jelentkezők: max. 8 fő

A csoportfoglalkozás ára 9.000 Ft/fő/alkalom, amelyben szerepel a terem használati díja és természetesen a megkóstolható, megehető, hazavihető ételek ára is. Azért, hogy az alkotásra, felfedezésre és felszabadulásra alkalmas, megnyugtató közeget hozzunk létre, az első alkalom után a résztvevők eldöntik, szeretnék-e folytatni, és amennyiben igen, úgy a csoport zárttá válik - ekkor szükséges befizetni a további foglalkozások díját (99.000 Ft), de van lehetőség részletfizetésre is (2x49.500 Ft, a második részlet a program félidejében fizetendő).

Jelentkezés, további információk: https://www.facebook.com/enrecept/

Hoffer Ilona 0630/440-9951

info.enrecept@gmail.com

CsatolmányMéret
Enrecept.pdf156.74 KB