Az ANYA – Minőségek, Kapcsolati Mintázatok

2019.02.28. - 18:00

Ez az önismereti csoport neked szól, ha hiszed, hogy az anyánkkal való kapcsolatunk életünk egyik legerősebb élménye. Olyan erős, hogy meghatározza miképp viszonyulunk saját magunkhoz és hogyan tudunk kapcsolódni másokhoz.

Ez a csoport neked szól, ha elmúltál 18 éves, legyél akár férfi, akár nő, és önismereti céllal szeretnél foglalkozni az Anya szerteágazó témájával.

Ebben a csoportban
- találkozhatsz az anyai minőségek és kapcsolatok színes rétegeivel,
- lehetőséged nyílik jobban megismerni és megérteni az anya, mint fogalom köré épült hiedelmeket, nézeteket és sémákat,
- átgondolhatod, miképp realizálhatók felismeréseid a mindennapok valóságában,
- miközben társaidtól is kaphatsz szempontokat a továbblépéshez.

Ebben a folyamatban a képzőművészet, az irodalom, a zene, vagy akár a mozgás adta lehetőségeket használjuk, ami azonban nem igényel művészeti technikákban és ismeretekben való jártasságot.

Ez a csoport keretet ad, hogy saját és mások alkotásain keresztül új szempontokkal és tapasztalatokkal gazdagodhass. Segít, hogy felismeréseiddel előbbre tudj jutni az anyához kapcsolt érzéseid, érzelmeid és beállítódásaid megértésében. Támogathat a saját belső, valamint a külső, családi viszonyaid rendezésében.

Csoportunk létszáma maximum 8 fő.

A foglalkozásokra 1+11 alkalommal, heti 2,5 óra időtartamban kerül sor. Az első meghirdetett időpont nyitott, a csoport a második alkalomtól alakul zárttá.

A részvételi díj 3.000Ft/alkalom.
Az első alkalom (nyitott csoport) díja 3.000Ft. A zárt csoport díja 33.000 Ft, mely a zárt csoport indulása előtt fizetendő.

Két csoport indul, két eltérő időpontban és helyszínen.

Helyszínek és időpontok:
Az Astoriánál - csütörtökönként
MMSZKE, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 17. III. em.
február 28, március 07, 14, 21, 28, április 04, 11, 18, 25, május 02, 09. 16.
18:00-20.30 között

Óbudán (helyszín egyeztetés alatt) – hétfői, vagy szombati napokon
Az áprilisban induló programnak a Tündérkert Galéria és Közösségi tér ad helyet.

Jelentkezés
ilona.innoart@gmail.com
tel: +36-30-4409951
Hoffer Ilona

Magamról
Hosszú évek óta foglalkozom önismerettel, járom a keresők felfedezőútjait. Több, saját élményű terápiát követően kezdtem el tanulmányaimat a szocio- és művészetterápia területén. Ezek kiegészítették az innovációs projektek képzéseiben és vezetésében nyert tapasztalataimat.
Hiszem, hogy önmagunk megértéséhez és fejlődésünkhöz az Anya témakörén keresztül vezető út az egyik legnehezebb. Ez azonban akár a legeredményesebbek egyike is lehet.
Nem véletlen tehát, hogy ebben a témában indítok csoportot. Dédunokaként, unokaként, gyermekként és anyaként éltem és élem a generációkon átívelő örökségeinket. Tanulom, tapasztalom, látom sokszínűségét, örömeit, fájdalmait és támogatásának megjelenési formáit. A változtatás igényét, a rácsodálkozás döbbeneteit, és a megismerés lehetőségeit. Ennek birtokában kísérem a csoportot.

Hitvallásom a művészetterápiáról
Iránytűnek Németh László szavait tekintem:
„Mi a művészetterápia?
Ajtó, amelyen keresztül beléphetünk önmagunk teljességébe….”