Autizmussal és Asperger-szindrómával élők szülei számára csoport indul

2015.04.06. - 23:59

Kedves Szülők, Hozzátartozók!

Ökotárs Alapítvány Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával Egyedül vagy együtt? – önsegítő szocioterápiás csoport autizmusban érintetteknek című pályázat keretében,  Művészet- és szocioterápiás csoport indul Budapest belvárosában április végén.


A csoport célja, hogy autizmussal és Asperger-szindrómával élők szülei, hozzátartozói számára teret biztosítsunk, ahol szabadon megfogalmazhatják élethelyzetükkel kapcsolatos érzéseiket, gondolataikat.  A csoportban új szempontokat, megoldásokat kaphatnak és később egymást  segítő közösségé tudnak válni. 

A csoport első szakaszában zárt művészet- és szocioterápiás csoportként működik.

A csoport második szakaszában tervezzük olyan fiatal szakemberek (gyógypedagógusok, pszichológusok, szociális munkások) bevonását, akik számára lehetőség nyílik valódi képet kapni az autizmussal és Asperger-szindrómával élő gyerekek szüleinek élethelyzetéről illetve egy szülőket és gyermekeiket támogató kapcsolati háló kialakításában való aktív együttműködésben való részvételre. A szülők (és gyermekeik) önkéntes támogatói kapcsolatot kapnának a bekapcsolódó szakemberektől. 

A pályázati támogatás révén a csoportban való részvétel díjtalan.

A csoportban való részvétel feltétele a rendszeres jelenlét. A csoporttal történő időpont megállapodás alapján 30 alkalommal találkoznánk heti rendszerességgel, egy nyári szünet beiktatásával.

Miután a pályázat keretében párhuzamosan lesz autizmussal és Asperger-szindrómával élő fiatalok és szüleik számára csoport, ezért a csoportokba jelentkezhetnek szülők és gyermekeik együttesen is, illetve külön is lehet jelentkezni a szülőcsoportba.

A csoport helyszíne Budapest belvárosa, a pontos helyszín az induló csoport által egyeztetett időponttól függ.

A jelentkezéseket április 12-ig, vasárnapig várjuk az alábbi linkre kattintva: https://docs.google.com/forms/d/1Fh-xkGrrSmMDO7xbkHl7jaQfe6FceiDwqvZFicJoGBo/viewform?usp=send_form.

A csoportot vezetője Gargya Marietta pszichológus, művészetterapeuta.

Ha valamilyen kérdés merül föl a csoporttal kapcsolatban, azokat a muveszetesterapia@gmail.com  email-címre várjuk.