Autizmussal és Asperger-szindrómával élő fiatalok számára csoport indul

2015.04.06. - 22:27

Kedves autizmussal vagy Asperger-szindrómával élő fiatalok!

Ökotárs Alapítvány Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával Egyedül vagy együtt? – önsegítő szocioterápiás csoport autizmusban érintetteknek című pályázat keretében,  Művészet- és szocioterápiás csoport indul Budapest belvárosában április végén fiataloknak.

fi

A csoport célja, hogy autizmussal és Asperger-szindrómával élő fiatalok számára teret biztosítson, ahol szabadon megfogalmazhatják érzéseiket, gondolataikat élethelyzetükkel kapcsolatban, új szempontokat kapjanak életvitelük autonóm irányításához és később egymást segítő közösségé tudjanak válni.

A csoport második szakaszában tervezzük olyan fiatal szakemberek (gyógypedagógusok, pszichológusok, szociális munkások) bevonását, akik számára lehetőség nyílna valódi képet kapni az autizmussal és Asperger-szindrómával élő élethelyzetéről, illetve egy támogató kapcsolati háló kialakításában való aktív együttműködésben való részvételre. A fiatalok önkéntes támogatói kapcsolatot kapnának a bekapcsolódó szakemberektől. 

A csoport alkalmak 3 órásak és 2 x 15 héten át tartanak. A jelentkezőket személyes beszélgetés után választjuk ki. Az interjúk időpontját a jelentkezőkkel egyeztetjük. A csoport 8 fővel indul keddenként 18.30-kor, helyszín: MMSZKE Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület- 1062 Budapest, VI. ker. Andrássy út 56. I. em. 7.

 

A pályázati támogatás révén a csoportban való részvétel díjtalan, de elkötelezettséget igényel a résztvevőktől, hogy rendszeresen részt vesznek az elkövetkező egy évben a csoport munkájában.

 

Miután a pályázat keretében párhuzamosan lesz autizmussal és Asperger-szindrómával élő fiatalok és szüleik számára csoport, ezért a csoportokba jelentkezhetnek a fiatalok a szüleikkel együttesen is, illetve külön is lehet jelentkezni a fiatalok csoportjába.

A jelentkezéseket az alomalkotok@gmail.com címen várjuk április 12-éig!

 

A csoportot vezetője Magdu Anita gyógypedagógus, művészetterapeuta.

 

Ha valamilyen kérdés merül föl a csoporttal kapcsolatban, azokat a alomalkotok@gmail.com  email-címre várjuk.