Zeneterápiás Klub - Korai fejlesztés zeneterápiával

2016.01.20. - 18:00

zt

Ma Magyarországon ÉVENTE MEGKÖZELÍTŐLEG HATEZER ÚJSZÜLÖTT részesül intenzív kórházi ellátásban. Ezeknek a gyerekeknek van szükségük komplex korai fejlesztésre, hogy mozgásuk, kognitív-, kommunikációs- és szociális készségeik fejlődése beinduljon.

HOGYAN SEGÍTHET A ZENETERÁPIA a súlyosan, halmozottan sérült, autista, koraszülött és más érintettségekkel élő gyerekek korai fejlesztésében? Milyen határai és lehetőségei vannak a zeneterápiának ebben az életkorban a különböző érintettséggel élő gyermekek esetében?

Előadónk, RÁNKI BORBÁLA 2012 óta dolgozik zeneterapeutaként a BUDAPESTI KORAI FEJLESZTŐ KÖZPONTBAN, ahol több, mint húsz éve folyik a koraszülött és születési sérült csecsemők és kisgyermekek komplex gyógypedagógiai és terápiás ellátása 0-6 éves korig. Egyéni és csoportos zeneterápiás foglalkozásain aktív (improvizáció) és receptív (célzott zenehallgatás) zeneterápiás módszerekkel segíti a gyerekeket saját érzelmeik, testük, szükségleteik érzékelésében.

A Zeneterápiás klub 2016. január 20-an találkozóján szó lesz arról is, hogy a Budapesti Korai Fejlesztő Központ milyen szakmai és intézményi kereteket biztosít a zeneterápiás munkához és Ránki Borbála bemutatja a fejlesztésben alkalmazott módszereket és speciális eszközöket is.

A Zeneterápiás klub a zeneterapeuták, a zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek és a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye.
A program INGYENES és minden érdeklődő számára NYITOTT.

A Zeneterápiás Klub házigazdái:
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
https://www.facebook.com/zeneterapiasklub/

https://www.facebook.com/events/1691683114445938/