A SZABADSÁG ÉS SZENVEDÉLY TÁNCAI 2.

2018.09.20. - 10:00
Cigány ősz3.jpg

A SZABADSÁG ÉS SZENVEDÉLY TÁNCAI 2. - 2018 ŐSZÉN

TÖRÖK, SPANYOL, BALKÁNI, ROMÁN ÉS MAGYAR CIGÁNY TÁNCOK, TÁNC- ÉS HANGTERÁPIA
   
Napjainkban a legtöbb táncstílus színpadi minőségben szerepel a köztudatban, a cigány kultúrákban azonban a tánc eredetileg közösségi/egyéni kifejezésként, interakcióként, örömforrásként volt jelen és nem előadó művészetként. Ezt az életérzést szeretnénk megidézni a cigány táncoknak szentelt táncműhelyünkben. A különböző országokból/térségekből származó kifejező, élettel teli és szenvedélyes tánctechnikák mellett, a csoportban való felszabadult táncot, éneket, azaz az „együtt lélegzést” szeretnénk átadni.
A különböző nemzetek cigány táncainak technikai elsajátítása mellett fontos szerepet kap, hogy egész lényünkben meg tudjuk élni, fel tudjuk szabadítani mindazt a szabadságot, szenvedélyt, önfelvállalást és örömet, melyet e táncok elhoznak nekünk.
A tavaszi nagy sikerű, bevezető kurzus után most szeretnénk az egyes népek cigány táncaiban sokkal jobban elmélyedni és lépésről-lépésre felépíteni őket önmagunk számára. Finomítjuk a testi tapasztalásainkat és a tanulandó lépéseket, hogy egyre ösztönösebbé váljanak számunkra. A táncterápiás játékok, szabadon mozdulós gyakorlatok kísérni és támogatni hivatottak azt a lelki és testi folyamatot, melynek során a cigány táncok erejét felhasználva egyre szabadabban, egyre több örömmel és szenvedéllyel élhetjük meg nőiségünket. :-)

Alkalomról alkalomra, hónapról hónapra mélyülünk, ugyanakkor nyílunk ki és engedünk magunknak minél több szabadságot, magabiztosságot a testünkben, lelkünkben e vérpezsdítő táncok által.


A táncokat mezítláb fogjuk táncolni, de ajánlott vastag zoknit vagy topánt hozni, mert egyes részeknél szükség lehet rá, valamint kényelmes ruhát/hosszú, bő szoknyát.
Előzetes táncismeretekre nincs szükség a táncműhelyben való részvételhez. A tánctechnikákkal leginkább női szemszögből foglalkozunk majd, de szeretettel várunk jelentkezőket kortól és nemtől függetlenül.


A műhely sorozatot vezetik: 

Keck Mária flamenco táncos, táncpedagógus, modern koreográfus, és zeneterapeuta
és Farkas Andrea tánc-és művészeti terapeuta, szakrális körtánc oktató

A kurzus keretei:

A kurzus most alapvetően zártabb jellegű csoportként fog működni, vagyis kifejezett ajánlás az egész folyamatra történő elköteleződés annak érdekében, hogy a tanulás és tapasztalás elmélyült és zavartalan lehessen. 
Ugyanakkor ha valaki a már elindult kurzushoz szeretne csatlakozni, akkor saját felelősségre, a fent leírtak figyelembevételével és a csoportvezetők által is mérlegelve esetleg megteheti azt.

Az őszi-téli kurzus is 6 alkalmas lesz, minden hónapban 1 csütörtök és ugyanannak a hétnek a szombatja. (és 1 vasárnap)
Dátumok: szeptember 20 és 22.-e, október 25 és 28.-a, és november 15 és 17.-e.

Érdeklődés és bejelentkezés: keck.maria@yahoo.es és farkasandi1@gmail.com

Szeretettel várunk Benneteket!

María Keck
coreógrafa, bailarína, musicoterapeuta y profesora de baile

www.mariakeck.com